bol-com-woosa

Bol.com schakelt naar API V3.0

Waar wacht je nog op?

Start jouw 7 dagen gratis proefperiode!

Met de bol.com Retailer API kunnen online verkopers hun volledige verkoop proces op het platform automatiseren. Maak een koppeling tussen je systeem en je bol.com-verkopersaccount, zodat je al je verkopen vanaf één plek kunt beheren. Door verbinding te maken met bol.com via hun API, kun je de volgende zaken beheren:

 • Producten 
 • Bestellingen
 • Verzendingen
 • Productvermeldingen
 • Annuleringen
 • Retourzendingen
 • Facturen
 • Verzendlabels

Extra mogelijkheden zijn beschikbaar voor degenen die kiezen voor de fulfilment service die bol.com aanbiedt. Lees hier meer over de praktische voordelen van het gebruik van de API. Toegang tot de API V3 is gratis, hoewel het uitgebreide software ontwikkeling- en programmeervaardigheden vereist. Het implementeren van de API V3 op je systeem moet worden gedaan door jouw IT-afdeling. Als je echter geen IT-mogelijkheden hebt, kun je het beste een oplossing van derden gebruiken. Als je met WooCommerce werkt, dan is de Bol.com plugin van Woosa iets voor jou!

Update

De nieuwste versie van de bol.com Retailer API komt met 3 grote veranderingen:

 • Pas de prijs en voorraad van jouw product afzonderlijk aan
 • Ontvang een overzicht van je ingevulde retourzendingen en logistiek
 • API V3 heeft de hoogste beveiliging en vergemakkelijkt de implementatie

Vergeleken met oudere versies is de API V3 veiliger en consistenter.

De deadline om over te schakelen naar de nieuwe API is verlengd tot 12 mei vanwege het coronavirus. Houd er rekening mee dat jouw API-verbinding niet meer werkt als je niet op de vervaldatum naar de nieuwe API V3 bent overgeschakeld.

Woosa Plugin

Bol.com biedt geen plug-and-play-oplossing om jouw webshop systeem te verbinden met API V3 van de marktplaats van Bol.com. Als jouw webshop op WooCommerce draait, kun je de Bol.com plugin van Woosa gebruiken. Met deze plugin kun je dezelfde functies gebruiken die worden aangeboden door de API V3 zonder dat je tijd en middelen hoeft te investeren in aanpassing aan jouw systeem.

Woosa is een officiële partner van bol.com. Je kunt er zeker van zijn dat onze plugin voldoet aan alle vereisten en standaarden die door de markt worden gehanteerd. De nieuwe Retailer API is al geïntegreerd met de Woosa’s Bol.com plugin. Als je momenteel onze plugin op jouw WooCommerce webshop gebruikt, ben je klaar voor de update!

Wil je een WooCommerce plugin ontwikkelen? 

Een licentie aanvragen van een Woosa plugin betekent dat je een plugin hebt die naadloos met je website werkt, ongeacht updates. Installeer het en laat de rest aan ons over! Op zoek naar een specifieke plugin die is afgestemd op jouw behoeften? We kunnen je helpen bij het ontwikkelen en onderhouden van een plugin, neem contact met ons op voor meer informatie of bekijk een van onze bestaande plugins.