SEO tips voor jouw WooCommerce productpagina’s

Elk online bedrijf, klein of groot, moet goed gepositioneerd zijn in zoekmachines om succesvol te zijn. Zoekmachineoptimalisatie (SEO) kun je niet zomaar over het hoofd zien. Volgens onderzoek is bijna 94% van de online activiteit afkomstig van een zoekmachine en scrolt 93% van de mensen niet voorbij de eerste pagina met resultaten. Daarom, als u verkeer naar uw online winkel wilt trekken, moet u werken aan het optimaliseren van uw productpagina’s.

Hoe werkt SEO?

Zoekmachines, zoals Google, proberen gebruikers naar websites of pagina’s te leiden die het meest relevant zijn voor hun zoekopdracht. Ze houden rekening met verschillende factoren om websites in de zoekresultaten te rangschikken en te vermelden. SEO helpt jou bij het optimaliseren van jouw webshop om een hogere rang te bemachtigen in de zoekresultaten.

De algoritmen die door zoekmachines worden gebruikt, worden voortdurend geoptimaliseerd om de beste resultaten te genereren. Hierdoor kan SEO erg complex zijn. Deze post richt zich op een van de meest belangrijke factoren bij het optimaliseren van jouw paginapositie, het identificeren van de juiste zoekwoorden! Laten we eens kijken hoe jij zoekwoorden kunt gebruiken om verkeer naar jouw webshop te leiden.

Identificeer relevante zoekwoorden

Het maakt niet uit welk product jij aanbiedt in jouw webshop, waarschijnlijk zijn er al honderden andere online beschikbaar. Hoe zorg jij ervoor dat jouw product bovenaan in de zoekmachine staat? Zoekmachines zoeken naar signalen om een bepaalde zoekopdracht te matchen met een relevant resultaat. Door de juiste zoekwoorden te vinden die bij jouw product passen, ben je zichtbaar voor gebruikers in de zoekresultaten.

Zoekwoorden zijn de zoekopdrachten die een gebruiker in een zoekmachine kan invoeren. Als je bijvoorbeeld benodigdheden voor huisdieren verkoopt, zijn de ideale zoekwoorden ‘koop benodigdheden voor huisdieren’, ‘voer voor huisdieren’, ‘speelgoed voor huisdieren’ of andere soortgelijke termen.

Productpagina’s verbeteren 

Zodra je jouw zoekwoord hebt gevonden, is het handig om in de tekst op jouw pagina een secundair zoekwoord (synoniem) te gebruiken om de tekst te verrijken. Plaats je zoekwoorden verstandig rond de tekst en gebruik ze niet te veel. Zorg ervoor dat je zoekwoorden worden weergegeven in de meest relevante secties van jouw productpagina. Namelijk je product-URL, titel, beschrijving en de content.

  • URL: het opnemen van een zoekterm in een URL wordt beschouwd als een sterk ranking-signaal. Het is goed om een passend zoekwoord in de URL op te nemen bij het maken van nieuwe productpagina’s.
  • Producttitel: het gekozen zoekwoord moet aanwezig zijn in de producttitel om de pagina te kunnen rangschikken.
  • Productbeschrijving: productpagina’s moeten een gedetailleerde beschrijving van het product bevatten, waarbij jouw focus trefwoord of secundaire trefwoord 2-3 keer in de tekst voorkomt. Stel de content natuurlijk samen en gebruik jouw zoekwoorden niet te veel.
  • Afbeeldingen en video’s: door een afbeelding of video in een bericht op te nemen, neemt het organische verkeer toe. Bovendien helpen deze toevoegingen om de kenmerken van jouw product beter uit te leggen. Vergeet niet ALT-tekst toe te voegen aan jouw afbeeldingen, inclusief je focus zoekwoord.
  • Beoordelingen en reviews: klantrecensies tellen als door gebruikers gegenereerde inhoud in jouw webshop en het kan SEO-waarde toevoegen aan jouw productpagina’s. Lees hier hoe jij beoordelingen en recensies aan jouw webshop kunt toevoegen.

Conclusie

Bij zoekmachineoptimalisatie gaat het erom dat jij ervoor zorgt dat het juiste type verkeer op jouw productpagina’s terechtkomt. Hoe groter het aantal potentiële klanten dat jouw webshop bezoekt, hoe groter de kans op conversie.

Naast het opvolgen van de tips die in deze post worden genoemd, is het ook belangrijk om WooCommerce te optimaliseren om de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren. Plugins kunnen krachtige hulpmiddelen zijn om jou te helpen het bereik van jouw webshop te vergroten, het vertrouwen van klanten op te bouwen, je voorraad te beheren en betalingen op jouw website te optimaliseren. Woosa biedt hoogwaardige en kosteneffectieve plugins voor jouw webshop. We kunnen jou helpen een plugin te ontwikkelen die is afgestemd op jouw behoeften. Neem contact met ons op voor meer informatie.