Wat zijn de kosten om een webshop te starten?

E-commerce heeft het koopgedrag van consumenten drastisch veranderd. Online winkelen biedt gemak en voordeel waar fysieke winkels niet tegenop kunnen. Het is geen verrassing dat consumenten zijn begonnen met het verschuiven van hun aankopen naar online retailers zoals Amazon.

In de komende drie jaar zal de verkoop van webshops blijven stijgen en eind 2023 zelfs verdubbelen. Sterker nog, naar verwachting zal meer dan 16% van alle detailhandelsverkopen online plaatsvinden in 2020 nog. Retailers zullen hun activiteiten moeten aanpassen vanwege deze veranderende consumentenbehoeften. Het bouwen van een webshop voor hun bedrijf is nodig om concurrerend te blijven. Het ontwikkelen van een webshop vereist echter een minimale investering voor het bemachtigen van een domeinnaam, hosting, een SSL-certificaat, een thema, kosten van betalingsverwerking, plugins en extensies.

Domeinnaam

Nadat je een bedrijfsmodel voor je webshop hebt opgesteld en je productlijn hebt bepaald, is de volgende stap het kiezen van een domeinnaam. Idealiter wil je een naam kiezen die een verhaal vertelt over jouw bedrijf. Maak deze naam uniek en gedenkwaardig om ervoor te zorgen dat iedereen die jouw webshop bezoekt met je in zee wil gaan. Het aanschaffen van een domeinnaam voor jouw website kan variëren van € 18 tot € 30 per jaar. Echter, gewilde domeinnamen kunnen een stuk duurder zijn. Zorg ervoor dat het domein dat jij zoekt, beschikbaar is om te kopen.

Hosting

Een vereiste voor het bouwen van een website of webshop is het hebben van een hostingservice. Hiermee kan jouw webshop op internet worden bekeken. Een webhost geeft je FTP-toegang om bestanden van je lokale computer naar jouw webserver te uploaden. Met een domeinnaam en een webhost kun je domein-e-mailaccounts maken. WooCommerce werkt samen met een aantal hostingbedrijven die diensten aanbieden variërend van $ 3,95 tot $ 499 per maand.

SSL Certificaat

Afhankelijk van jouw website hosting provider heeft jouw webshop mogelijk een SSL-certificaat nodig. Het maakt gebruik van cryptografische principes om jouw webshop een extra beveiligingsniveau te bieden. Bij installatie op een webserver verandert het toepassingsprotocol van HTTP naar HTTPS. Het certificaat beschermt gevoelige informatie op jouw webshop. Het voorkomt dat iemand toegang krijgt tot jouw gegevens, verhoog je Google-ranglijst, bouw het vertrouwen van de consument op. Dit kan mogelijk de conversieratio’s verbeteren. De prijzen voor SSL-certificaten variëren van $ 56 tot $ 150 per jaar, afhankelijk van jouw beveiligingsvoorkeuren.

Thema

Voor het bouwen van een webshop met WooCommerce heb je een thema nodig. Een thema bepaalt hoe jouw webshop eruit ziet voor klanten. Een thema is een volledig afzonderlijk softwaresysteem dat wordt geleverd met duizenden componenten die je moet gebruiken om de aangepaste code te voltooien die nodig is om een webshop te bouwen. Gratis thema’s zijn verkrijgbaar bij de WooCommerce-shop. Gratis thema’s bieden beperkte functies. Daarnaast zijn ze niet uniek, worden zelden bijgewerkt, hebben geen technische ondersteuning en zijn vaak slecht gecodeerd. Betaalde WooCommerce-thema’s kunnen worden gekocht in de WordPress themawinkel van $ 39 tot $ 79.

Verwerking van betalingen

Een van de belangrijkste aspecten van een webshop is de betalingsverwerking. Het is belangrijk voor bedrijven dat ze alle veelgebruikte betalingsmethoden kunnen accepteren. Deze service is alleen niet gratis. Betalingsverwerkers rekenen ongeveer 2-3% plus € 0,10 per transactie.

Plugins en extensies

WordPress ondersteunt een groot aantal verschillende plugins en extensies die het mogelijk maken om een webshop aan te passen. Plugins kunnen je helpen een krachtige website te maken door extra opties en verbeterde functies toe te voegen. Hoewel deze niet vereist zijn, kunnen ze je helpen de verkoop te verhogen, e-mail abonnees te verzamelen en meer. In plaats van een webontwikkelaar in te huren, is dit de beste manier om een krachtige webshop te bouwen. De kosten voor plugins variëren sterk, afhankelijk van de ontwikkelaar. Woosa heeft premium plugins die je zullen helpen een succesvolle WooCommerce webshop te onderhouden.

Wil je een WooCommerce plugin ontwikkelen?

Als je een licentie hebt van een Woosa plugin heb je een plugin die naadloos met je website werkt, ongeacht de updates. Installeer het en laat de rest aan ons over! Op zoek naar een specifieke plugin die is afgestemd op jouw behoeften? We kunnen jou helpen bij het ontwikkelen en onderhouden van een plugin, neem contact met ons op voor meer informatie of bekijk een van onze bestaande plugins.