WooCommerce winkelprijs calculator voor bol.com

Waar wacht je nog op?

Start jouw 7 dagen gratis proefperiode!

Woosa ontwikkelde een prijscalculator van bol.com voor WooCommerce webshops. Zorg ervoor dat je de gewenste winstmarge behaalt na de verzending, btw en commissiekosten.

Terwijl Amazon de boventoon voert in de rest van de wereld, domineert bol.com de online handelsmarkt in Nederland en België. De Nederlandse marktplaats rapporteerde in 2018 € 2,1 miljard aan online verkopen. In combinatie met een verschuiving van consumentengedrag naar online winkelen, blijft de vraag naar bol.com groeien. De retailer heeft een groot klantenbestand met meer dan 9 miljoen actieve accounts en 16 miljoen producten in Nederland en België.

Kosten om te verkopen op bol.com

Dankzij de populariteit van  bol.com is het de ideale verkoper om het bereik van je webshop uit te breiden. Hoewel het volledig gratis is om jouw producten op het platform te plaatsen, brengt verkopen op bol.com verschillende kosten met zich mee:

  • Verzending
  • Bol.com commissie
  • BTW

Houd er wel rekening mee dat jouw catalogusprijs al je kosten moet bevatten om ervoor te zorgen dat jij de juiste winstmarge voor jouw product verdient. Een slecht geschatte noteringsprijs kan je winst onder jouw gewenste marge doen krimpen. Hier is een overzicht van de kosten.

Verzending

Een onvermijdelijke kostenpost van het runnen van een webshop is verzendkosten. Bol.com biedt een service voor haar verkooppartners. Het biedt kortingen exclusief voor de Nederlandse retailer. Tarieven voor de logistieke dienst zijn afhankelijk van de maat en het gewicht van jouw product. Hier vind je een volledige lijst van de verzendkosten.

Commissie

Het aanbieden van producten op bol.com is volledig gratis. Er worden geen kosten in rekening gebracht totdat een product is verkocht. De commissie voor bol.com bestaat uit een vast bedrag en een percentage van de verkoopprijs. De vergoedingen variëren afhankelijk van de verkoopprijs en productcategorie. De vaste commissie bedraagt € 0,20 tot € 2,48. Afhankelijk van de productcategorie kan het percentage tussen 4% en 14,1% liggen. Bekijk hier de volledige lijst.

BTW

Webshops in Nederland zijn wettelijk verplicht belasting over de toegevoegde waarde te betalen over verkochte producten. De btw voor producten die op bol.com worden vermeld, moet in de prijslijst worden opgenomen. De meeste productcategorieën vallen waarschijnlijk binnen het btw-tarief van 21%. Bekijk ons artikel over belastingen voor webshops in Nederland voor meer informatie over btw-tarieven.

Prijs Calculator

Gezien de wisselende commissie- en verzendkosten, kan het lastig worden om de aanbiedingsprijzen afzonderlijk te berekenen voor een grote voorraad producten. Gelukkig heeft Woosa een plugin ontwikkeld om ervoor te zorgen dat je de juiste marge verdient op je producten die op bol.com worden vermeld. De calculator houdt rekening met alle kosten die gepaard gaan met het verkopen van een product op de markt en bepaalt de verkoopprijs. Voer eenvoudig jouw voorkeursmarge in als percentage van de verkoopprijs en de calculator bepaalt de juiste noteringsprijs. De prijscalculator splitst de verschillende kosten op, zodat jij altijd weet wat jouw grootste kosten zijn.

Wil je een krachtige WooCommerce webshop bouwen?

Betalen voor plugins is een slimme investering voor elke webshop en kan een groot verschil maken wanneer je probeert een succesvol bedrijf op te bouwen. Gratis pluginproviders voeren geen regelmatige updates uit, wat kostbaar kan zijn als jouw website niet meer werkt tijdens piekverkoopperiodes. Je krijgt tenslotte waar je voor betaalt … Wil je het gedoe van het gebruik van slechte plugins vermijden? Of wil jij een specifieke plugin ontwikkelen om aan jouw behoeften te voldoen? Woosa richt zich op het maken van plugins op maat voor de e-commerce-industrie tegen lage investeringskosten. Neem contact met ons op voor meer informatie.