Teamleader

Wat is Teamleader?

Teamleader is een technologiebedrijf uit Gent. Zij bieden een cloud-based oplossing voor CRM, projectmanagement en facturatie. Inmiddels werken 10.000 MKB’ers slimmer dankzij Teamleader!

Wat is Woosa?

Woosa ontwikkelt WooCommerce plugins in opdracht van webshops of (webshop) leveranciers. Ons doel is een naadloze integratie te realiseren tussen de webshop en het systeem van de leverancier.

Om de beste service te kunnen leveren, hanteert Woosa een licentiemodel. Hierdoor hebben zowel webshop als leverancier recht op onbeperkt support en updates.

Welke informatie krijg ik van Woosa?

Om de Teamleader WooCommerce plugin te implementeren, ontvang je een API licentiecode van Woosa. Deze licentiecode geeft je recht op automatische updates van de plugin en onbeperkt support bij conflicten en/of vragen.

Hoe moet ik de plugin uploaden?

Je ontvangt van Woosa een ZIP-bestand. Dit bestand kun je op twee manieren uploaden naar jouw website:

  • Via de backend van WordPress;
  • Via de FTP-server.

Via de backend van WordPress

Ga naar Plugins en klik op de knop “Nieuwe plugin” links bovenin. Je komt nu bij een totaaloverzicht van de meest populaire WordPress plugins. Klik op “Plugin uploaden” links bovenin, selecteer het ZIP-bestand en klik op “Nu installeren”.

De plugin verschijnt bij alle geïnstalleerde plugins. Ga naar Plugins en klik op Geïnstalleerde plugins om de Teamleader for WooCommerce plugin te activeren.

Via de FTP-server

Je dient als eerste het ZIP-bestand uit te pakken door bijvoorbeeld WinRAR te gebruiken. Er verschijnt een normale bestandsmap na het uitpakken van het ZIP-bestand. Log vervolgens in op jouw server via een FTP-client, bijvoorbeeld FileZilla. Ga naar de map waar WordPress geïnstalleerd staat en volg het pad: /wp-content/plugins/. Je kunt de bestandsmap vervolgens plaatsen in de plugin map op jouw server.

De plugin verschijnt bij alle geïnstalleerde plugins. Ga naar Plugins en klik op Geïnstalleerde plugins om de Teamleader for WooCommerce plugin te activeren.

Autoriseer de Teamleader plugin

Voordat de plugin alle bestellingen automatisch doorstuurt naar jouw Teamleader CRM, dien je de plugin te autoriseren. Oftewel, toegang te geven tot jouw Teamleader account.

Ga naar WooCommerce > Instellingen en klik op het tabblad Teamleader. Je ziet hier drie velden:

  • API licentiecode;
  • API e-mailadres;
  • Afdelingen.

API licentiecode & API e-mailadres

De API licentiecode en e-mailadres ontvang je van Woosa. Door deze velden in te vullen ontvang je automatische updates van de plugin. Je kunt deze gegevens vind in je Woosa account.

Afdelingen

Een afdeling is een account in Teamleader. Je dient de plugin te autoriseren om een koppeling te leggen met jouw Teamleader account. Dit doe je door te klikken op “Refresh”.

Heb je de plugin geautoriseerd? Dan worden vanaf nu alle klanten en bestellingen automatisch doorgestuurd naar Teamleader!

Wat gebeurt er met een retourzending?

Wanneer je een retourzending ontvangt, dient de factuur in Teamleader ook te wijzigen.

Op dit moment kunnen we nog geen creditnota aanmaken via de API van Teamleader. Daarom hebben we een alternatief gevonden.

Wanneer er een retourzending binnenkomt en er wordt een terugbetaling via de backend van WooCommerce ingediend, maakt de plugin een taak aan in Teamleader. Deze taak geeft aan dat er een creditnota aangemaakt dient te worden voor een specifiek ordernummer.

Zodra de API van Teamleader ondersteunt dat er creditnotas aangemaakt kunnen worden, zal Woosa de plugin updaten.

  • ✔Altijd up-to-date
  • ✔ Onbeperkt support
  • ✔ Eenvoudig in gebruik
  • ✔ Ruimte voor feedback

Hulp nodig?

Bel ons op 036 – 737 04 82 of stuur ons een e-mail naar [email protected].