fabian-blank-78637-unsplash

Zo kun je geld verdienen met een webshop

Nederlanders besteden elk jaar meer online. De eerste zes (6) maanden van 2017 telde maar liefst 92,6 miljoen aankopen, wat een bedrag van € 10,66 miljard vertegenwoordigd. Tegelijkertijd stoppen 5.000 webshops elk jaar met hun activiteiten. Ehm.. Hoe kan dat? Geld verdienen met webshop? Zo doe je dat!

Geld verdienen met webshop

Heb je op dit moment een webshop of ben je van plan er een te gaan starten, dan zal je ongetwijfeld regelmatig ontmoedigd worden. Heb je eindelijk een bestelling binnen, word deze weer retour gezonden. Gaat de telefoon over, is het een verkoper die zijn verhaal kwijt wilt. Krijg je een e-mail binnen, gaat het om een inkoopfactuur. Zo kunnen we nog wel even doorgaan…

Maar hoe doen al die webshop-eigenaren het dan? Hoe houden zij het hoofd wel bovenwater? Gelukkig is het niet allemaal kommer-en-kwel en kun je echt wel geld verdienen met het hebben van een webshop. Je moet alleen aan de juiste knoppen draaien en daar helpen wij je natuurlijk graag bij.

Stel je zelf de vraag: “Wat wil ik bereiken met mijn webshop?”

Misschien wil je graag financiële vrijheid? Of wil je vaker thuis zijn bij je gezin? Of zijn jouw ambities de nieuwe Coolblue te worden? Voor iedereen kan die reden anders zijn. Uiteindelijk willen we allemaal een aandeel hebben waar we van kunnen leven, maar hoe zorgen we ervoor dat we dat aandeel ook echt hebben en houden?

Wat wil jouw doelgroep?

Heb je voldoende bezoekers op je webshop, maar koopt niemand? Dan sluit je aanbod niet aan op je bezoekers of je bezoekers sluiten niet aan op je aanbod. Maar hoe kom je daarachter?

Vraag je klanten waarom ze bij je hebben gekocht en vraag bezoekers waarom ze niet bij je hebben gekocht. Vraag vrienden, kennissen en familie die jouw webshop (nog) niet kennen om de webshop eens te bekijken. Waren er dingen onduidelijk? Schrokken ze ergens van? Of waren ze laaiend enthousiast?

Luister naar je klanten en minder naar jezelf. Iedereen zou kopen van zichzelf… toch? ?

Verzamel zoveel mogelijk e-mailadressen

E-mailadressen zijn magisch, daar wil je er zoveel mogelijk van hebben! Maar hoe verzamel je deze e-mailadressen? Geef iets weg!

Wat kan je het beste weggeven als je een webshop hebt? Korting! Bepaal wat een e-mailadres voor jou waard is en geef in ruil voor een e-mailadres een goede korting. Daarmee sla je overigens twee vliegen in één klap: je ontvangt een e-mailadres en misschien ook nog een verkoop!

SEO: geduld is een schone zaak…

SEO… Begin er niet over! Waarom kost dat zoveel tijd en energie? Wel.. Het woord optimalisatie zit niet voor niets in het woord. Sta je eindelijk op pagina 1, nummer 1, stoot je concurrent je weer van de troon. SEO is inmiddels een spel tussen concurrenten geworden en we hebben allemaal hetzelfde doel: de nummer 1 positie vasthouden.

Hoe kun jij het gat tussen jouw webshop en die van je concurrenten vergroten? Door het helemaal perfect te doen! En dat betekent dat je alle producten moeten voorzien zijn van: unieke omschrijvingen, (meerdere) afbeeldingen met alt-teksten, headings (h1, h2 etc.) en een goede URL en titel. En jij maar roepen dat je “niets” te doen hebt? ?

Oja.. Hou er ook rekening mee dat het zoekwoord waar je op gevonden wilt worden in zowel de titel, omschrijving als URL van zowel de productpagina als meta’s moet zitten.. Zet hem op!

Dat je een webshop er niet ‘effe’ erbij doet is nu wel duidelijk.. Wat ga jij anders doen na het lezen van deze blog? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.