Tips voor een succesvolle webshop tijdens het coronavirus

Het online winkelgedrag is tijdens de huidige pandemie drastisch veranderd, aangezien landen lockdowns hebben afgekondigd. Niet-essentiële bedrijven zijn gedwongen tijdelijk te sluiten om de verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Als gevolg hiervan zijn consumenten overgegaan op online winkelen als alternatief om in de dagelijkse behoeften te voorzien. De online verkoop voor sommige productcategorieën is enorm gestegen sinds de uitbraak van corona.

Het runnen van een succesvolle webshop tijdens de pandemie vereist een combinatie van goede klantenservice, promoties, een dynamische marketingstrategie en effectieve communicatie. We vermelden enkele effectieve strategieën om jouw webshop te helpen zich aan te passen en te laten bloeien tijdens COVID-19.

Klantenservice

In deze tijden heb je een effectieve, degelijke klantenservice-strategie. Voorzie jouw klanten van meerdere kanalen om de communicatie te verbeteren en aan te moedigen. Maak gebruik van live chats en maak jouw contactgegevens duidelijk zichtbaar op de website van je webshop. Wees proactief in het aanpakken van problemen en het beantwoorden van vragen. Maak een pagina met veelgestelde vragen met daarin veelvoorkomende problemen en vragen om tijd te besparen en effectief met jouw tijd om te gaan.

Bied speciale promoties aan

Voer een promotiecampagne met lagere prijzen om de voorraad op jouw webshop te plaatsen. Producten verkopen tegen lagere prijzen lijkt contraproductief in tijden dat je de cashflow juist nodig hebt. Maar zie het als een investering die jouw merk een boost zal geven, klantloyaliteit zal creëren en je verkoop op de lange termijn zal verhogen. Als jij een lagere winstmarge accepteert in ruil voor een groter verkoopvolume, kan jouw omzet uiteindelijk toch toenemen. 

Flexibele betalingsmethoden

Door faillisementen van bedrijven en stijgende werkloosheid is de economische groei tot stilstand gekomen. Door de lockdowns zijn veel niet-essentiële bedrijven gedwongen werknemers te ontslaan of loonsverlagingen toe te passen om de kosten te verlagen. Deze maatregelen zijn financieel negatief voor veel mensen. Het aanbieden van flexibele betalingsopties kan een potentiële klant ertoe aanzetten een bestelling te plaatsen in jouw webshop. Marktplaats Bol.com biedt klanten de mogelijkheid om via hun platform een bestelling te plaatsen en op een later tijdstip een factuur te ontvangen. Overweeg om jouw producten op Bol.com te vermelden om te profiteren van hun veilige betalingsstructuur. Met behulp van de Woosa WooCommerce-plugin kun jij gemakkelijk jouw producten op Bol.com plaatsen.

Blijf verbonden

De pandemie van COVID-19 heeft verstoringen veroorzaakt in het transport en de logistiek met vertragingen bij de verzending tot gevolg. Het is belangrijk om jouw klanten op de hoogte te houden van mogelijke vertragingen bij de levering en andere problemen die zich kunnen voordoen als gevolg van de huidige crisis. Laat jouw klanten weten welke maatregelen jij neemt om ervoor te zorgen dat hun bestellingen op tijd worden geleverd. Misschien is dit een goed moment om een wekelijkse nieuwsbrief uit te brengen om jouw klanten op de hoogte te houden van je webshop. Hou je voorraad up-to-date op alle marktplaatsen. Gebruik een plugin voor voorraadbeheer om jou te helpen bij het synchroniseren van jouw webshop inventaris. Woosa biedt premium plugins voor grote marktplaatsen en dropshipping-leveranciers.

Entertainen

Social media marketing is misschien wel het belangrijkste hulpmiddel voor jouw webshop tijdens de quarantaine. Het is een effectieve manier om consumenten waardevolle informatie te bieden. Het beste voorbeeld is die van Disney die recepten voor beroemde snacks online zet je ze zelf thuis kunt maken. De marketingstunt zal zeker zijn vruchten afwerpen zodra de parken weer opengaan. Het is belangrijk om relevant te blijven en naamsbekendheid te creëren die blijft hangen nadat de pandemie voorbij is. Maak nuttige inhoud die relevant is voor jouw webshop. Als jij bijvoorbeeld fitnessapparatuur verkoopt, kun je overwegen video-tutorials te maken met oefeningen die jij tijdens de quarantaine kunt doen.

Blijf op de hoogte

Goed geïnformeerd blijven is cruciaal voor het runnen van een succesvolle webshop tijdens de pandemie. Hou het nieuws in de gaten en let vooral op veranderingen in de e-commerce markt. Pas jouw voorraad aan om trending producten aan te bieden die verkopen en inkomsten genereren. Sommige productcategorieën zijn populair geworden bij consumenten tijdens de quarantaine. Er is veel vraag naar fitnessapparatuur, computermonitoren en cosmetica. Bekijk ons bericht over de beste productcategorieën die jij in jouw webshop kunt aanbieden.

Het einde van de tunnel is in zicht!

Het valt niet te ontkennen dat de huidige pandemie een negatief effect heeft gehad op e-commercebedrijven. Ondanks dat kan een effectieve en dynamische marketingstrategie het verschil maken tussen faillissement en succes voor jouw webshop. Het is cruciaal dat jouw bedrijf zich kan aanpassen aan deze veranderende tijden. De verschuiving in winkelgedrag kan kansen bieden voor toekomstige groei. Consumenten zijn gedwongen om online te winkelen. Het normaliseren van online winkelen kan zich vertalen in een toename van de verkoop van e-commerce, zelfs nadat het virus allang verdwenen is. Na het coronavirus kunnen webshops uiteindelijk profiteren van het feit dat fysieke winkels nu gesloten zijn.

Focus op de marketingstrategie voor jouw webshop en laat de technische zaken aan ons over! Woosa Webshop Support helpt jou bij het implementeren van nieuwe functionaliteiten in jouw webshop via onze premium plugins en zorgt ervoor dat jouw webshop altijd up-to-date is. Als jouw webshop niet goed bereikbaar is kan het kostbaar zijn in termen van omzetverlies en potentiële klanten. Zorg ervoor dat jouw webshop altijd goed draait. Neem contact met ons op voor meer informatie.