WooCommerce voor- en nadelen

Woocommerce is het populairste e-commerceplatform ter wereld. Duizenden bedrijven gebruiken het om hun producten online te verkopen en te promoten. In feite wordt bijna 30% van alle webshops aangedreven door WooCommerce. Hoewel er veel andere populaire platformen op internet zijn voor het maken van een webshop, blijft WooCommerce de marktleider op dit gebied. Het succes kan worden toegeschreven aan een aantal factoren, zoals de flexibiliteit in maatwerk dat ze leveren.

Ondanks dat blijft de vraag: voldoet het aan de hype? We helpen jou te achterhalen of WooCommerce geschikt is voor jouw e-commercebedrijf. Laten we enkele van de voor- en nadelen van het webshop platform bekijken.

Voordelen een webshop bouwen met WooCommerce

Gratis en open source

Misschien is de prijs een van de grootste voordelen van WooCommerce ten opzichte van zijn concurrenten. De software van het platform is open source en gratis te gebruiken. Het bouwen van een webshop in WooCommerce is relatief goedkoop. De kosten voor het maken van een eenvoudige webshop op het platform bestaan uit de aankoop van een domein en de hostingservice. Lees meer over de kosten van het bouwen van een webshop met WooCommerce. Het biedt gratis thema’s en andere functies die jou kunnen helpen bij het bouwen van een eenvoudige webshop.

Flexibel en aan te passen

WooCommerce is geschikt voor elke marktniche, ieder product en alle bedrijfsgrootten. Vanwege de veelzijdigheid biedt het e-commerceplatform jou de flexibiliteit om jouw webshop aan te passen met jouw favoriete thema’s, plugins en widgets. Een groot voordeel van de open source software is dat ontwikkelaars toegang hebben tot CSS-, HTML- en PHP-stijlcode. Dit maakt het geschikt voor zowel professionele gebruikers als beginners.

Beveiliging

Regelmatige updates voor WooCommerce zorgen ervoor dat het e-commerceplatform altijd robuust en veilig wordt gehouden. Websitebeveiliging is een prioriteit voor WooCommerce en als gevolg hiervan worden regelmatig beveiligingsaudits uitgevoerd. Deze beveiligingsaudits vinden en verhelpen kwetsbaarheden en onafgedekte beveiligingslekken in de kerncode van WooCommerce. SSL-certificaten bieden een extra beveiligingslaag voor jouw webshop en zijn overal gratis verkrijgbaar. Beveiliging is essentieel om vertrouwen in jouw bedrijf op te bouwen en de consumentenervaring in jouw webshop te verbeteren.

Geen transactiekosten

Andere e-commerceplatforms, zoals Shopify, brengen transactiekosten in rekening bovenop gateway-kosten bij het gebruik van externe betalingsproviders. Naast transactie- en gateway-kosten is het bekend dat Shopify grote terugboekingskosten in rekening brengt. Wanneer een klant iets betaalt met zijn creditcard of betalingsgateway, brengt Shopify administratiekosten in rekening aan de webshop. Aan de andere kant heeft WooCommerce geen transactiekosten. De enige kosten met betrekking tot klantbetalingen zijn de gateway-vergoedingen van externe leveranciers.

Ondersteuning

Ten slotte moet vermeld worden dat WooCommerce een groot netwerk aan ontwikkelaars en bijdragers heeft die klaar staan om jou te ondersteunen. Wel is het zo dat WooCommerce en WordPress geen directe ondersteuning bieden aan consumenten over hun open source software. Wel kun je voor hulp en informatie terecht op forums, blogs en tutorials. Als je een probleem tegenkomt met het e-commerceplatform, is de kans groot dat een Google-zoekopdracht jou de oplossing geeft.

Nadelen van een webshop bouwen met WooCommerce

Betaalde geavanceerde functies

Hoewel er veel gratis WooCommerce-thema’s en plugins beschikbaar zijn, kan het zijn dat je af en toe de expertise van een ontwikkelaar nodig hebt voor geavanceerde of aangepaste functies. Als alternatief kun jij premium plugins kopen om jou te helpen functies aan je webshop toe te voegen. Om een schaalbare en krachtige webshop te bouwen, is het essentieel om te investeren in een aantal betaalde services. Voor het runnen van een geavanceerde webshop is een betalingsgateway van derden om veiligheidsredenen hoogstwaarschijnlijk vereist. Bovendien is een tool voor voorraadbeheer handig bij het omgaan met grote hoeveelheden producten. Helaas zijn deze services niet gratis.

Hier komt het op neer

Het kiezen van een e-commerceplatform voor jouw webshop is cruciaal om je bedrijf succesvol te maken. Voordat jij een beslissing neemt, moet je rekening houden met je eigen technische vaardigheden, budget en bedrijfsplan. WooCommerce is een van de meest efficiënte oplossingen voor het starten van een e-commercebedrijf. Het biedt je het ideale platform voor het creëren van een webshop die kan worden uitgebreid met extensies en plugins. Om een eenvoudige webshop te starten en producten te verkopen, hoef jij geen plugins te kopen. Gratis plugins en widgets kunnen echter verouderd of slecht gecodeerd zijn.

Wil je een krachtige WooCommerce webshop bouwen?

Betalen voor plugins is een slimme investering voor elke webshop en het kan een groot verschil maken wanneer jij probeert een succesvol bedrijf op te bouwen. Gratis pluginproviders voeren geen regelmatige updates uit, wat kostbaar kan zijn als jouw website niet meer werkt tijdens piekverkoopperiodes. Je krijgt tenslotte waar je voor betaalt … Wil je het gedoe van het gebruik van slechte plugins vermijden? Of wil jij een specifieke plugin ontwikkelen om aan jouw behoeften te voldoen? Woosa richt zich op het maken van plugins op maat voor de e-commerce-industrie tegen lage investeringskosten. Neem contact met ons op voor meer informatie.