4 tips voor een veilige WooCommerce webshop

WordPress is het meest populaire content management systeem. Via een content management systeem kan jezelf je website zelf beheren zonder technische kennis. Dankzij het gebruik van plugins kan je je website makkelijk uitbreiden met nieuwe functionaliteiten. Wil je graag een webshop? Dan installeer je de plugin Woocommerce waarmee je een webwinkel kan beginnen.

Zowel WordPress zelf als al je plugins dienen wel goed onderhouden te worden. Er zijn meer dan 55000 plugins op de markt en 1/3 van de WordPress websites wordt niet goed onderhouden. Net omdat WordPress zo populair is is het een geliefd doelwit onder hackers.

Zonder goed onderhoud en een degelijke beveiliging loop je kans dat je website op een gegevens moment gehackt wordt. Als je website gehackt is lopen zowel jouw gegevens als die van je bezoekers gevaar.

Met deze basistips maak je je WordPress website veiliger.

1. Onderhoud

Goed onderhoud begint bij het tijdig updaten van plugins en WordPress. Bijna dagelijks worden er updates uitgebracht voor plugins en ook WordPress zelf krijgt regelmatig een nieuwe update. Het is belangrijk dit goed op te volgen of iemand dat voor je te laten doen.

2. Backups

Net zo belangrijk als het up-to-date houden van je website is het regelmatig nemen van backups. Wordt je website gehackt? Dan heb je een backup achter de hand. Ook als er iets niet meer werkt na een update kan je altijd tijdelijk een backup terugplaatsen.

3. Sterk wachtwoord

Voor het inloggen in je WordPress adminpagina is het van belang een sterk wachtwoord te gebruiken. Een sterk wachtwoord bestaat uit: minstens 14 karakters, een combinatie van kleine letters, hoofdletters en symbolen, minstens 1 getal en is geen woord uit het woordenboek en ook geen namen of geboortedata.

4. 2 factor authenticatie

Een sterk met wachtwoord in combinatie met 2 factor authenticatie en een beperking op het aantal loginpogingen maken het moeilijker voor hackers om in te breken in je loginpagina.

Wil je geen omkijken naar het onderhoud of beveiliging van je WordPress website? Ik kan je hiermee ontzorgen en neem graag je website in beheer zodat jij je kan focussen op je onderneming.