Begrippenlijst

CMS

CMS betekent Content Management Systeem, oftewel een systeem waar je alle content kunt beheren van je website.

Content

Content in combinatie met producten is alle benodigde producten informatie, zoals: afbeeldingen, teksten, specificaties etc.

Open-source

Open-source letterlijk vertaald naar open bron, betekent dat de broncode van een project openbaar – en vaak gratis – beschikbaar is. Hierdoor is het eenvoudig voor programmeurs naar eigen inzicht verder te ontwikkelen, op een basispakket.

WordPress en WooCommerce zijn beide open-source. Dat een programmeur zegt te kunnen ontwikkelen op een dergelijk systeem, betekent echter niet altijd dat dit ook netjes gebeurt. Let daarop bij het inhuren van een eventuele programmeur.

Plugin

Een plugin is een extra functionaliteit, die je toe kunt voegen aan jouw WooCommerce webshop. Zo kun je met een plugin bijvoorbeeld een PDF factuur toevoegen aan je bestellingen of een dienst van derden koppelen zoals bijvoorbeeld dropshipping via VidaXL. Dankzij het toevoegen van een plugin, wordt de broncode van WordPress en WooCommerce niet aangeraakt, waardoor je – over het algemeen veilig – updates kunt blijven uitvoeren.

Ga terug