Hoe werkt de koppeling tussen WooCommerce en bol.com?

Over WooCommerce

WooCommerce is een CMS (Content Management Systeem) voor webshops. Oftewel alle functionaliteiten die bij een webshop horen, zitten in WooCommerce. Hieronder valt ook het aanmaken van producten, welke je vervolgens weer kunt aanbieden.

WooCommerce is een open-source systeem. Concreet betekent dit dat de broncode voor iedereen gratis beschikbaar is. Maatwerk aanpassingen in WooCommerce worden vaak toegepast via zogenoemde plugins. In theorie kan elke programmeur zo’n plugin ontwikkelen, dit betekent echter niet per definitie dat elke plugin betrouwbaar is. Lees hier waar je de betrouwbaarheid van plugins aan kunt herkennen.

Over bol.com

bol.com is een webshop. Zij hebben hun verkoopplatform opengezet voor andere webshops, zodat ook zij kunnen profiteren van de bezoekersaantallen die bol.com heeft.

Waarom koppelen met bol.com?

Als je een WooCommerce webshop hebt en je gaat tegelijkertijd starten met verkopen via bol.com, is het prettig als beide systemen zonder al teveel moeite met elkaar communiceren zijn. Aangezien je nu via twee kanalen verkopen ontvangt – via je eigen webshop en via bol.com – dienen beide werkwijze naadloos op elkaar aan te sluiten. Daarom is het ten zeerste aan te raden om een koppeling tussen WooCommerce en bol.com te maken, middels de bol.com WooCommerce pluginvan Woosa!

Hoe werkt de WooCommerce plugin?

De bol.com WooCommerce plugin synchroniseert 2 kanten op:

Van WooCommerce naar bol.com

  1. Producten aanmaken
  2. Producten wijzigen
  3. Order verzenden + track & trace aanmelden
  4. Retour aanmelden
  5. Retour afronden

Van bol.com naar WooCommerce

  1. Orders aanmaken
  2. Retour aanmelden
  3. Facturen aanmaken
Ga terug