verlaagde-bemiddelingsbijdrage-bol-com

Hoe krijg ik een verlaagde bemiddelingsbijdrage van bol.com?

bol.com vraagt een bemiddelingsbijdrage per verkoop over hun platform. In sommige gevallen kan deze bemiddelingsbijdrage – ook wel commissie genoemd – een behoorlijk hap uit je marge zijn. Daarom heeft bol.com een bonusmodel geïntroduceerd, hiermee kun je een lagere bemiddelingsbijdrage verdienen. Benieuwd hoe je in aanmerking komt voor de verlaagde bemiddelingsbijdrage van bol.com? In dit artikel leggen we je uit hoe het bonusmodel werkt.

Perfecte prijs op bol.com voor een lagere bemiddelingsbijdrage

Het verlagen van de bemiddelingsbijdrage is op meer dan 100.000 artikelen toe te passen. Om hun klanten het beste aanbod te kunnen bieden, gaat bol.com op zoek naar de perfecte prijs. Op die manier kunnen zij de concurrentie met andere (grote) webshops aangaan. 

De perfecte prijs is vaak een scherpe verkoopprijs, welke tijdelijk gehanteerd wordt. Jij kunt er als verkoper voor kiezen deze prijs aan te bieden, in ruil voor een lagere bemiddelingsbijdrage. Zo creeërt bol.com een win-win situatie; hun aanbod verbeterd en jouw kosten worden lager.

Doorlopend scherpe verkoopprijs

bol.com hanteert een prijspunt welke op basis van marktonderzoek bepaald wordt. Is een Nike Air Max sneaker bij concurrent A € 100,00 en bij concurrent B € 105,00, zal bol.com hoogstwaarschijnlijk € 100,00 als prijspunt hanteren. Is jouw prijs vervolgens gelijk aan of lager dan dit prijspunt, dan kom je al in aanmerking voor een verlaagde bemiddelingsbijdrage. Een verlaging van de bemiddelingsbijdrage kan al oplopen tot een kostenreductie van 60%. Bekijk hier de reguliere bemiddelingsbijdrage.

Niet op alle artikelen verlaagde bemiddelingsbijdrage

Ondanks dat je op de meeste categorieën een verlaagde bemiddelingsbijdrage kunt krijgen, geldt dit niet voor alle artikelen. Gelukkig voegt bol.com regelmatig nieuwe artikelen toe, zodat ook deze kunnen profiteren van het bonusmodel. Zorg er dus voor dat je zeker weet dat de bemiddelingsbijdrage verlaagd wordt, alvorens je de aanpassing doet. Je wilt natuurlijk niet dat je een lagere verkoopprijs hanteert zonder verlaagde bemiddelingsbijdrage!

Hoe weet je welke artikelen een verlaagde bemiddelingsbijdrage hebben?

Als een product dat jij aanbiedt een verlaagde bemiddelingsbijdrage heeft, ontvang je een notificatie in het dashboard van jouw bol.com verkoopaccount. Daarnaast kun je gebruik maken van de filter-mogelijkheid in het artikeloverzicht. 

Klik linksboven op ‘Filter’ en kies in de categorie ‘Verlaagde bemiddelingsbijdrage’ voor de twee ‘Actief’ filters.

Tot slot is het mogelijk om het advies voor de verlaging van de bemiddelingsbijdrage in te zien in de backend van jouw WordPress en WooCommerce webshop. Woosa heeft een bol.com WooCommerce plugin ontwikkelt, welke deze functionaliteit per 1 september a.s. zal toevoegen!

Starten met verkopen op bol.com

Nu je weet dat je de bemiddelingsbijdrage van bol.com aanzienlijk kunt verlagen, kan ook jij beginnen met verkopen op bol.com. Maak hier een verkoopaccount aan bij bol.com

Verkopen via je bol.com automatiseren met je WooCommerce webshop? Download onze bol.com WooCommerce plugin >>>

Ga terug