Waarom is de EAN code voor bol.com zo belangrijk?

Over bol.com

bol.com heeft naast de verkoop van haar eigen producten, haar webshop opengesteld als verkoopplatform. Hierdoor kunnen webshops in de Benelux, profiteren van de bezoekersaantallen die bol.com heeft en eenvoudig verkopen realiseren.

Wat is een EAN code?

EAN staat voor Europees Artikel Nummer. De EAN wordt onder de streepjescode van producten geplaatst, ter identificatie van de product-informatie. Tevens zorgt deze code ervoor dat producten eenvoudig van elkaar onderscheiden kunnen worden. Elke EAN code is uniek en kan maar één keer worden uitgegeven.

Waarom heeft bol.com de EAN code nodig?

bol.com heeft een grote database aan producten inclusief de bijbehorende content. Aan de hand van de EAN code herkennen ze het product en kunnen ze de correcte content erbij plaatsen. Ondanks dat er meerdere verkopers van dat specifieke producten zullen zijn, heeft iedereen exact dezelfde content en productpagina. Op de productpagina van bol.com, kan de verkoper naar voorkeur gekozen worden.

EAN codes die niet worden herkent

Er kunnen verschillende redenen zijn dat de EAN codes niet worden geaccepteerd of herkend:

  • De EAN code bestaat niet.
  • Het product gekoppeld aan de EAN code wordt niet aangeboden door bol.com.
  • Je hebt een eigen merk en de EAN code is nieuw, waardoor er geen content beschikbaar is. Lees hier wat je moet doen als bol.com geen content heeft voor jouw EAN code.
Ga terug